InquirysAboutContact
Академични шапки, пискюли, тоги


Шапки   

Шапките за академични тържества се предлагат в широка гама от цветове (виж таблицата с цветове). Размерите са:
* за детски градини и начални училища и за гимназии, колежи и университети.
Изработват от копринен плат – полиестерна или полиамидна коприна.
Класическия цвят, който се използва от гимназиите, колежите, висшите училища и университети е черен. По желание може да бъде използван и друг цвят, отговарящ на традициите на учебното заведение.                                      Пискюли

Пискюлът е с дължина 18 см/22 см и включва определен брой нишки. Предлага се в широка гама от цветове и може да бъде поръчван с плакет или без плакет. Стандартните цветове са черен, сребрист, златист, червен и жълт.
Пискюлът може да бъде луксозен или обикновен в зависимост от използвания материал. Нестандартни цветове пискюли се изработват ако бройката е над 25, като цената им е с 1.50 лв по-висока от стандартния. Дължината и цвета са класически, но могат да се адаптират към традиционните за училището или университета.                                             

    

Тоги

Тогата е основен елемент на академичното облекло.
Предлаганите тоги са в различни размери - от 44 до 52 размер. По-големи номера се изработват със специална поръчка. Тогите се  изработват с цип. Специализирана поръчка е изработването на тоги без цип, като се затварят с панделка.
Основен цвят на предлаганите тоги за учебните заведения е черен, но всяко учебно заведение може да избере цвят от препоръчаните за различните дисциплини цветове, описани в сайта.

                                                                                                                        
ЙЕКА предлага модели за магистри и доктори.
Моделите за хабилитирани преподаватели, ръководства на учебни заведения, доктор хонорис кауза са описани в раздел "Академични облекла за хабилитирани лица" в сайта.